+34 93 518 30 22

La importància de poder personalitzar els espais per sentir-se com a casa

Dovela_habitació-personalitzada

Quan es viu en un centre residencial, on les persones comparteixen espais i temps amb altres persones, la pròpia habitació té un paper referencial de la pròpia llar: tots necessitem disposar d’espais propis que ens donin privacitat i intimitat, on poder guardar les nostres pertinences i objectes més estimats, i que ens permetin sentir-nos com a casa.

Al Centre Residencial Dovela afavorim que les habitacions de les persones que viuen aquí estiguin personalitzades i siguin un veritable espai propi. Aquesta personalització d’espais no només ajuda la persona gran a sentir-se com a casa, sinó que aporta altres beneficis: la personalització de cada habitació ajuda a desenvolupar l’autonomia de la persona, afavorint la seva capacitat d’elecció i de presa de decisions, l’autogestió de les seves pertinences i el disseny i ús de l’habitació; alhora que millora el seu benestar emocional al disposar d’un entorn propi i personalitzat que és una font de seguretat i benestar.

Així mateix, s’afavoreix l’orientació espacial i temporal de les persones amb demència, i es propicia el desenvolupament personal al mantenir la identitat en continuïtat amb la història de vida prèvia, alhora que la personalització amb elements actuals (fotos de la família, activitats al centre…) ajuda a visibilitzar que la vida continua. La individualització de cada espai també permet protegir els drets de cadascú: respectar les pertinences de la persona suposa acceptar-la en sí mateixa, amb la seva història, records, gustos, creences i valors.

La importància de poder personalitzar els espais per sentir-se com a casa

Comments (0)